belépés / regisztráció

keresés:

Tánc órarend

  18:00 - 19:30 18:30 - 20:00 19:30 - 21:00 20:00 - 21:30
Hétfő   musicaltánc
Kővári László
  haladó kortárstánc
Bathó Gabriella
Kedd   Hip-hop  basic tréning
Mészáros Gergő
  kezdő kortárstánc
Feicht Zoltán
Szerda musicaltánc
Kővári László
  improvizáció
Grecsó Zoltán
 
Csütörtök   Hip-hop  basic tréning
Mészáros Gergő
  haladó kortárstánc
Bathó Gabriella
Péntek   kezdő kortárstánc
Feicht Zoltán
   

Részvételi díj: napi jegy 2.000 Ft, ill. a 8 alkalmas bérlet 14.000 Ft

Improvizáció

Az improvizáció során a momentum megélésnek és használatának a készsége fejleszthető. A Willany Leó Improvizációs Táncszínházban öt éve figyelem azt az improvizációt, ami teljesen szabadon, megkötések nélkül jön létre. Az évek folyamán létrehoztam azt az improvizációs gyakorlatsorozatot, amely az amatőrt és a profit is egyaránt rávezeti a koreográfusi eszközöknek a momentumban való reflexszerű alkalmazására, és ezt készséggé mélyíti. Az improvizáló művész pillanat-rendező, aki nemcsak a teste térbeli és testrészei aktuális helyzetéről vagy azok mozgásminőségéről dönt, de a test, mint egység másokhoz és a térhez való viszonyáról, illetve annak motivációjáról is. Létezik a testbe mélyült tudat “robot pilóta” vezetése és az ezzel ellentétes nagyon figyelő, tudatos improvizációs művészet is. Amiben én hiszek, az az, hogy a valódi improvizáció ennek a kettőnek az elegye. A befelé figyelés és a reflexek öntudatlan érvényesülése egyszerre vezet az improvizációs készségek elsajátításához.
Öltözék:

Fontos, hogy az öltözék kényelmes legyen! Hozz magaddal az órára zoknit (lehetőleg ne műszálasat), melegítőnadrágot, valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. Kérlek, semmiképpen se gyere nejlonharisnyában, és ne hagyd magadon a nagy fülbevalóidat, ékszereidet. Az órára a smink nem ajánlott. Műkörmökben az óra nem látogatható.

Az órát tartja: Grecsó Zoltán

 

Tai Chi

Önbizalom, koordináció és egyensúly fejlesztés. Vázizom erősítés, stresszoldás és relaxáció... Rövid időn belül észlelhető fejlődés, jobb közérzet, szabadabb mozgáshatár. Civileknek és táncosoknak egyaránt ajánlott. Mindez természetes mozgásra épülő, játékos gyakorlatokkal, keleti harcművészetből ismert formákkal, a breaktáncból vett erősítő hatású lépésekkel és az edzések végén meditációs tréningekkel.

Az órát tartja: Szénási G. Zoltán (3x világbajnok harcművész)

 

Haladó kortárstánc

Kezdőknek és középhaladóknak, az alapoktól összetettebb kombinációkig. Dinamizmus, mozgás, zene. Kortárstánc.
Az órát tartja: Jantner Emese
Video az óráról >>

 

Kezdő kortárstánc

Kortárstánc órám részeit az alapok megismertetése, a mozgáskoordináció fejlesztése, és a test lehetőségeinek mélyebb megértése és kiaknázása képezik. A dinamikus órákon figyelmünket, kitartásunkat és teherbírásunkat is fejleszthetjük. A táncművészet fontos része az az élmény, amely átlendíti az embert és egy szélesebb, határtalanabb állapotba juttatja. A végső cél, hogy megismerjük ezt az élményt és tudatosan hasznosítsuk. Dinamika, lendület, elmélyülés.
Az órát tartja: Feicht Zoltán

 

Hip-hop  basic tréning

Hat éve tanítok a Unison dlc vezetőjeként, óráimon a hip-hop improvizatív formanyelvén keresztül próbálom felszabadítani a testet-lelket, és átadni egy rendkívül nyitott, befogadó szemléletet, mely személyemre és munkásságomra egyaránt jellemző. Várok szeretettel mindenkit, aki szívesen elmerülne kissé szürreális, ám annál szórakoztatóbb világomban!
Az órát tartja: Mészáros Gergő

          1061 Budapest, Király u. 8-10.   •   +36 20 201 38 68   •  
Belépés
felhasználónév:
 
jelszó: