Gödör Klub | Central Passage

 

belépés / regisztráció

keresés:

Klubjaink

JazzGödör

A Gödör Klubban 10 éve rendszeresen hallgathat a közönség jazz koncerteket, a Jazzgödör keretein belül. Ezek a koncertek általában műfajokon átívelő fúziós zenék, de a hazai és nemzetközi zenei színtér számos jeles képviselője fellépett már az elmúlt években különböző formációkban:

Donny McCaslin, Scott Colley, Antonio Sanchez, Joey Baron, Tony Scherr, Steve Cardenas, Brad Shepik ,Craig Taborn, Thomas Morgan, Gerald Cleaver, Sex Mob, Dresch Quartet,

  Szakcsi Lakatos Béla, Egri János, Kozma Orsi, Harcsa Veronika Quartet, Loop Doctors, Tommy Vig, Fenyvesi Márton és Barátai, Váczi Eszter Quartet, Jazzpistols, Barabás Lőrinc Eklektric, Frankie Látó, Conference Call, Eichinger Quartet, Kardos Négyes, David Yengibarian, Tóth Viktor, Santa Diver, Elsa Valle, Kovács Linda Quartet, Grencsó Kollektíva, Balázs Elemér Group, Magony, Peet Project és sokan mások.

Willany Leó Improvizációs Táncműhely

A Willany Leó Improvizációs Táncműhely 2008. novembertől a Gödör Klub vendégszeretetét élvező lelkes pályakezdő és tapasztalt profi kortárstáncosok közös produkciója. Nevét a takarékossági világnapról, október utolsó munkanapjáról kapta.

A koncepciónk változatlan: külön-külön minden résztvevő önmagában is egységet alkot, mégis valamennyi „alkotó-előadó” együtt lesz egy átfogó élmény a kortárstánc sokszínűségéről. A Willany Leóban nem számít a hovatartozás, az alkotói hitvallások mássága. Az egymástól nagyon eltérő egyéniségek produkciói le tudják kötni akár a felgyorsult ingeráramláshoz szokott generációk képviselőit is.

2008 novembere óta majd kétszáz előadáson vagyunk túl. Ez idő alatt kialakult egy állandó nézői kör, amellett, hogy az esteket meglepően nagyszámú alkalmi nézők is látogatják, akik közül sokan talán először látnak kortárs táncot, vagy improvizációt. A közönség soraiban tisztelhettünk már ismert színművészeket, rendezőket, írókat, kritikusokat, koreográfusokat, táncos kollégákat és (legnagyobb örömünkre)

  a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Budapest Kortárstánc Főiskola növendékeit is egyaránt.

A jó hangulat nagyon fontos és hozzájárul a művészek Willany Leóhoz fűzött elkötelezettségéhez, a táncosok ma már egymásnak ajánlják a lehetőséget, hiszen tudják, itt végre egy helyen megismerhetik a másik valódi mozgásvilágának részleteit és nemcsak az általa használt formanyelvek valamelyikével találkozhatnak, amelyet talán már ők maguk is használtak.

Az estek közvetlen hangulatát segíti az élőzene is, amely 2009 áprilisa óta része a Willany Leó profiljának. Így teljes harmóniában jöhetnek létre új jelenségek, a mozgás, a hang és a fény tökéletesen egymásra hangolt improvizációs játékaként.

Egy szál gitárral

Az egy szál gitárral sorozat a Gödör Klub hétfőnkénti, havi egy alkalommal jelentkező ingyenes programsorozata, ahol általában egy-egy fellépő "egyszálgitáros" estje vagy egy-egy zenekar frontemberének akusztikus koncertje látható. A gyakran vendégekkel is kiegészült koncerteken az underground zenei élet képviselőinek alkalmi formációkat is hallhatjuk. Fellépők voltak: Másik János, Takaro Kaoni, Víg Mihály, Nyeső Mari,

  Temesvári Balázs, Peter Ogi, Menyhárt Jenő, Bérczesi Robi, Lovasi András, Leskovits Gábor Lecsó, Gryllus Vilmos, Szűcs Krisztián, Turjánszki György, Papp Ernő, Frenk, Őz Zsolt, Szabó Enikő, Gyémánt Bálint, Bárdos Deák Ági, Jamie Winchester, Nemes András, Darvas Kristóf, Nhim... 

Irodalmi sáv

Kortárs magyar írók életműveibe, valamint a hazai és nemzetközi kortárs irodalmi élet kiemelkedő eseményeibe és munkás hétköznapjaiba kínál betekintést a Gödör Klub új irodalmi programsorozata.

Eseményeinket az író – olvasó találkozók hagyományait megújító eddigi irodalmi sorozataink, a 20 év New Wave és a  Gödör Bújócska  szellemében kívánjuk

  megvalósítani.

2013-ban  rendhagyó irodalmi műhelyeket is indítunk a klasszikus műfajok ( költészet, próza, dráma) valamint a Slam Poetry hazai mestereinek közreműködésével.

A rendezvények főtámogatója a Szépírók Társasága. 

Új hangok a Gödörből

A Gödör Klub 2004. szeptemberében indította útjára az "Új hangok a Gödörből" programsorozatot. A Klubban a fiatal, pályakezdő együtteseknek lehetőségük nyílik tehetségük kibontakoztatására profi hangtechnika és stáb közreműködésével, és kipróbálhatják magukat nagyobb számú közönség előtt, színpadi rutint szerezhetnek. Több, mára népszerű és a szakma által is elismert zenekar pályája az "Új hangok a Gödörből" fellépésével indult. A koncertek ingyenesen látogathatók. Az internetes zenekari jelentkezésnek köszönhetően egyre többen regisztrálják magukat az adatbázisban, ahonnan a feltörekvő és tehetséges zenekarok közül

  sokakkal találkozhat hétfő esténként a Gödör közönsége. Fellépők: PopUp, Bad ForesT, Colomre Band, Exe, Stenk, Jam Fassion, Junk, Vodku v Glotku, Kontrollzé, Yasya, Fanni Hagyományai, Escargoz, Gutenberg Halott, Major, Nincs, Odett és a Go Girlz!, Flyjam, Beat Therapy, Sikátor, Wakachuka, Jonathan C. Nelson Band, Hullámlovas, Silence Factory, Eat Jazz, Sheket, Peca, Funky Jam, Club Era, Myzrab, Fm Zer0, Cabaret, Dutar, Travarica, Silent, The Pills, Elmezavar, Peet, Angelika és a Guess!, Szabad Európa Rádió, Vastrabant, Live Station, Monyó Projekt... 

          1061 Budapest, Király u. 8-10.   •   +36 20 201 38 68   •  
Belépés
felhasználónév:
 
jelszó: